Home

Nieuwsbrief zomer 2022

Zomer 2022!
Fit de zomer in?
Maak gebruik van onze tips ter preventie
Bij vragen of chiropractie kan helpen, maak een screeningsafspraak!

Fitte start?
Wie wil dat nou niet? Helaas komt dit niet vanzelf, maar moeten we daar wel wat voor doen. Dit begint vaak met iets veranderen in onze dagelijkse routine. Kleine aanpassingen kunnen al veel opleveren. Vooral met bewegen. De voordelen hiervan zijn enorm. Een half uur per dag matig intensief bewegen(waarbij de hartslag wel wat omhoog gaat) wordt aangeraden door de Nederlandse Gezondheidsraad. Denk aan een lekkere wandeling, een mooie fietstocht of gewoon meedoen met ochtendgym op de TV. Kijk op het plaatje van de "6 beste Dokters" en kies 1 categorie om de eerste verbetering door te voeren. Onze 10-tips algemeen, sluiten hierop goed aan.

Zomertips!
In de zomer worden de dagen langer en loopt de temperatuur op. Om hier optimaal van te kunnen genieten is het belangrijk om: voldoende (vocht/water) te drinken. Het advies van het voedingscentrum is 1,5-2 Liter per dag. Tip: zet drinken klaar, dan pakt u sneller met regelmaat even iets!
De zon is de natuurlijke bron om de huid Vitamine D aan te laten maken. Echter is het beschermen van onze huid tegen verbranding, met het oog op een verhoging van de kans op het ontstaan van huidkanker, op langere termijn ook belangrijk. Als richtlijn wordt vaak aangehouden om een kwartier (tussen 12.00-15.00uur) zonder zonnebrandcrème, daarna wordt het beschermen van de huid juist wel weer aangeraden.

10 -tips vakantie
Zomervakantie! Wat een heerlijk vooruitzicht. Ook wij hebben onze plannen gemaakt. In de zomerperiode blijft de praktijk iedere week, minstens 3 dagen per week open. Telefonisch blijft de praktijk iedere werkdag bereikbaar.
Ook op vakantie kunnen klachten ontstaan. Juist dan is preventie extra belangrijk. Doe uw voordeel met onze 10-vakantie tips.

Een nieuwe stem? een nieuw Gezicht?
Graag stellen wij u voor aan onze collega: Wilma Stroeve (binnenkort zal haar foto op onze website staan).
Per 1 mei is zij ons team komen versterken. Wilma is voor velen al een bekende. Zo heeft ze naast jaren in Lochem te hebben gewerkt ook vele actieve jaren voor de (locale) tafeltennisvereniging doorgebracht. Inmiddels kennen wij haar als een zeer enthousiaste en actieve collega.