Home

10 tips zomervakantie

10 Tips om je rug in goede conditie te houden tijdens de vakantie.

1. De zomer is in aantocht en voor velen is hiervan de vakantie de bekroning. Vol enthousiasme wordt vaak aan de vakantie begonnen, waarna er toch klachten ontstaan in deze periode van rust. In de praktijk zien we veel mensen die juist door het reizen, andere activiteiten, andere bedden e.d. klachten hebben.
2. Zorg voor een algehele goede conditie gedurende het hele jaar, dit kan door wandelen, fietsen, sport of specifieke oefeningen, zeker als u een actieve vakantie gaat houden. (denk bijv. aan: mountainbiken, wandelen, zeilen, raften etc.)
3. Tijdens langere reizen is een regelmatige pauze noodzakelijk. Beter regelmatig kort stoppen, dan 1x een langere pauze.
4. Zorg voor afwisseling in uw houding, bijv. door tijdens pauzes oefeningen te doen, of te wandelen. Zelfs in een vliegtuig kunt u even staan of heen en weer lopen in het gangpad.
5. Let op uw zithouding, m.n. in de auto is het van belang dat de knieën niet gedurende een langere tijd hoger zijn dan uw heupen. Gebruik bijv. een kussentje om op te zitten of als steun in de lendenen.
6. Indien nodig neem uw eigen kussen mee op vakantie, zodat u geen last heeft van een slechte houding voor uw nek.
7. Doe gedurende de heen- en terugreis, uw portemonnee niet in uw achterzak, hierdoor zit u scheef.
Kijk voordat u vertrekt op www.ecunion.eu bij patiënt information/find a chiropractor, voor een chiropractor in de buurt van uw vakantiebestemming, wellicht kan deze bij een acuut probleem helpen.
8. Veel mensen hebben last na langere tijd plat op de buik liggen, bijv. op het strand of bij het zwembad. Voorover liggen en op de buik slapen zetten veel druk op uw nek en op uw onderrug. Vermijd dus deze houding.
9. Houd ook op vakantie uw dagelijkse oefeningen bij, zorg ook hier voor voldoende beweging, want rust roest!!
10. Let op met tocht/kou! Vooral in warmere landen is het gebruik van airco of het rijden met een raampje open verleidelijk, maar let op uw rug/nek met name als de verschillen in temperatuur groot zijn, of als u licht bezweet bent.
Samenvattend: Regelmatig blijven bewegen, afwisselen van houding, en opletten bij sport.

Heeft u vragen of indien u klachten heeft/houdt na de vakantie, neem dan contact op met de praktijk. Wij wensen u een goede en gezonde zomerperiode toe.