Home

Nieuwsbrief zomer 2020

Praktijk info
Op 10 januari 2008 begon Ria Dekker in de praktijk, nu dus 12,5 jaar geleden. Dus hebben we een jubileum. Echt super!!! Recent is ze helaas niet veel op de praktijk aanwezig geweest, want ze is nog herstellende van een gebroken heup na een val met de fiets. Hierdoor laten we ons niet tegenhouden en zullen we op vrijdag 10 juli wel even dit jubileum vieren.
Om Ria te feliciteren en bedanken hebben we een mooi cadeau voor haar bedacht.

Zomer/Water!
Water! Een van de belangrijkste adviezen: drink voldoende vocht. Zeker in de zomer met hogere temperaturen. Dit advies roept meteen de vraag op; hoeveel moet er dan gedronken worden??

Over het algemeen wordt een advies gegeven dat er per dag 1,5-2 liter vocht gedronken moet worden. Zie hiervoor ook onderstaande link van het voedingscentrum. Dit is echter afhankelijk van uw leeftijd, de buitentemperatuur, mate van inspanning en uw gezondheidstoestand.

Een andere algemeen gebruikte richtlijn is, een formule om de hoeveelheid te drinken vocht per persoon te berekenen.
De formule is: 0.03 x lichaamsgewicht (kg) = het aantal liters vocht per dag.

Vooral voor ouderen en kinderen blijkt het lastig om voldoende te drinken. Echt even een heel glas drinken is er vaak niet bij, daarom geven wij de volgende tip: Zet een glas water klaar dan neemt u iedere keer een klein beetje. Voor kinderen koop een leuke fles of bidon en zet die klaar!

Krant/onderzoek
Al enkele jaren schrijven wij met enige regelmaat (korte) artikelen in de lokale krant. In juni van dit jaar hebben we een artikel geschreven over het thuiswerken in/na de corona-tijd.

Dit is een "hot-topic", zowel voor kinderen als volwassenen. Een goede en fijne werk/leerplek is van groot belang. Let hierbij op een goede/actieve houding. Naast een goede houding is regelmatig bewegen essentieel. Lees het artikel via onderstaande link rustig door en indien u vragen heeft mag u deze aan ons mailen: (info@chiropractielochem.nl)

Vakantie tips
Voorkomen is beter dan genezen! In deze periode van het jaar hebben veel mensen rugproblemen, die soms voorkomen hadden kunnen worden. Enkele jaren geleden hebben we daarom al 10-tips zomervakantie voor u gemaakt. Op onze website www.chiropractielochem.nl kunt u deze 10 tips zomervakantie terugvinden.

Daarnaast is er een algehele tendens waarbij het aantal gevallen van huidkanker in Nederland snel toeneemt. Wij willen u nogmaals adviseren om u en uw kinderen regelmatig met zonnebrandcreme in te smeren. ( link van nu.nl: http://www.nu.nl/gezondheid/4803264/komende-twintig-jaar-twee-vijf-keer-zoveel-huidkankerpatienten.html)


Namens alle medewerkers wensen wij u een heerlijke zomer toe.
Martijn en Heleen