Home

Nieuwsbrief zomer 2019

Collega:
Zoals u in de vorige nieuwsbrief kon lezen hebben we eind mei afscheid genomen van collega Jelle Bonte. Tijdens een zeer gezellige lunch hebben we hem met een cadeau bedankt voor het afgelopen jaar.
Ook wij werden getrakteerd op speciale Belgische bonbons.
De (inter)nationale zoektocht naar een (inter)nationale collega gaat door. Helaas is er tot op heden geen collega gevonden, ondanks enkele goede gesprekken. Inmiddels zijn er wel positieve contacten gelegd, wellicht dat dit zich verder ontwikkelt en kan leiden tot uitbreiding in de zomer van 2020.

Praktijk info:
Door het niet kunnen vinden van een geschikte opvolger voor collega Jelle Bonte is de praktijk, deze zomer, 2 korte periodes gesloten voor behandeling. Van maandag 22 juli t/m woensdag 31 juli en van donderdag 22 aug. t/m vrijdag 30 aug. is de praktijk alleen telefonisch bereikbaar en kan er geen behandeling plaatsvinden.

Zomer/Water:
Water! Eén van de belangrijkste adviezen: Drink voldoende vocht. Zeker in de zomer met hogere temperaturen. Dit advies roept meteen de vraag op; Hoeveel moet er dan gedronken worden?? Over het algemeen wordt een advies gegeven dat er per dag 1,5-2 liter vocht gedronken moet worden. Zie hiervoor ook: www.voedingscentrum.nl (trefwoord vocht). Dit is echter afhankelijk van uw leeftijd, de buitentemperatuur, mate van inspanning en uw gezondheidstoestand.

Een andere algemeen gebruikte richtlijn is, een formule om de hoeveelheid te drinken vocht per persoon te berekenen. De formule is: 0.03 x lichaamsgewicht (kg) = het aantal liters vocht per dag.

Vooral voor ouderen en kinderen blijkt het lastig om voldoende te drinken, daarom geven wij de volgende tip: Zet een glas water klaar dan neemt u iedere keer een klein beetje. Echt even een heel glas drinken is er vaak niet bij. Voor kinderen koop een leuke fles of bidon en zet die klaar!

10-Tips Vakantie:
Voorkomen is beter dan genezen! In deze periode van het jaar hebben veel mensen rugproblemen, die soms voorkomen hadden kunnen worden. Enkele jaren geleden hebben we daarom al 10-tips zomervakantie voor u gemaakt. (kijk op www.chiropractielochem.nl onder tips).

Daarnaast is er een algehele tendens waarbij het aantal gevallen huidkanker in Nederland snel toeneemt. Wij willen u nogmaals adviseren om u en uw kinderen regelmatig met zonnebrandcreme in te smeren. (http://www.nu.nl/gezondheid/4803264/komende-twintig-jaar-twee-vijf-keer-zoveel-huidkankerpatienten.html)

Namens alle medewerkers wens ik u een heerlijke zomer toe.

Martijn