Home

Nieuwsbrief winter 2019

Praktijk info:
In deze periode van het jaar kijken we weer even terug, maar ook al vast vooruit. Terug kijken deden we met het team bij de jaarlijkse kerstlunch. Na de feestdagen zullen we ook in 2020 weer met veel enthousiasme voor u klaar staan.

De week van kerst, van maandag 23 december t/m vrijdag 27 december, is de praktijk gesloten voor behandeling. Telefonisch zijn we, met uitzondering van 1e en 2e kerstdag, bereikbaar voor het maken/verzetten van afspraken. Op oudejaarsdag zijn we alleen 's ochtends geopend en op nieuwjaarsdag is de praktijk gesloten.

Kosten/Vergoedingen:
Ieder jaar is er veel te doen over de zorgverzekering en de vergoedingen. Wij hanteren het komende jaar dezelfde tarieven als in 2019! Hier verandert er dus niets, echter verandert er ieder jaar wel wat in de vergoedingen van de verzekeraars. Kijk goed hoe u verzekerd bent voor 2020. Indien u wilt wijzigen kan dat nog. Voor het actuele overzicht van vergoedingen en de kosten van behandelingen verwijs ik u naar naar onze website; www.chirorpactielochem.nl/tarieven/.

Bij deze willen wij u ook wijzen op het belang van een goede/grote patiënten vereniging. Deze heeft mede tot doel: aandacht vragen voor chiropractie bij de zorgverzekeraars en de politiek. Inmiddels liggen inschrijfformulieren om u aan te melden bij ons op de balie.

Krant/onderzoek:
Onbekend maakt onbemind! Deze uitdrukking geldt na vele jaren nog altijd ook voor chiropractie. Dit is merkbaar in communicatie met andere (para) medici, verzekeraars, maar ook bij jongeren waardoor er niet voldoende chiropractie studenten zijn. Via de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) is daarom landelijk deze maand onder 13.0000 huisartsen en 10.000 fysiotherapeuten het magazine "Gewoon Chiropractie" verspreid.
In deze regio streven we al jaren naar verbetering van alle onderlinge contacten wat heeft geleidt tot een fijne samenwerking met vele (para)medische disciplines. Een goede onderlinge communicatie heeft vooral voordelen voor u.

Preventie/Tips:
Regelmatig publiceren wij 10-tips over allerlei onderwerpen. Met veel plezier hebben we voor u enkele jaren geleden ook 10-tips kerst gemaakt. Dit omdat er juist tijdens deze periode veel mensen (rug)klachten krijgen/ontwikkelen. Deze kunt u vinden via: www.chiropractielochem.nl/tips/
De eerder verschenen 10-tips kunt u terug vinden via onze website onder het kopje "tips". O.a. over: valpreventie, wintersport, en tuinieren.

Wens ik u namens alle medewerkers van de praktijk een fijne kerst en een gezond 2020!

Martijn van Poecke