Home

Nieuwsbrief winter 2018

Praktijknieuws:
Feestdagen: Naast de standaard vrije dagen 25/26 december en 31 dec/1 januari is de praktijk ook op woensdag 2 en donderdag 3 januari gesloten. Op de andere dagen is de praktijk (gedeeltelijk) geopend. Wel is de praktijk telefonisch op werkdagen te bereiken.

Iedereen hartelijk bedankt voor de vele leuke berichtjes en felicitaties voor de  jubilea: Nicole 10 jaar werkzaam bij de praktijk en het 12,5 jarig bestaan van de praktijk. Dit laatste is in oktober gevierd met een informele borrel voor mede zorgprofessionals en het een hele gezellige avond is geworden met meer dan 50 aanwezigen.

In januari organiseren we weer de jaarlijkse screening.
In de week van maandag 21 januari t/m vrijdag 25 januari 2017 is er weer de gelegenheid om gebruik te maken van onze jaarlijkse gratis screening. Deze week is bedoeld voor mensen die (nog) niet bekend zijn met chiropractie om gratis en vrijblijvend een afspraak te maken met een van de chiropractoren en één op één de situatie te bespreken/te laten bekijken. Attendeer uw familie en kennissen al vast op deze mogelijkheid.

Tarieven/Vergoedingen:
Inmiddels heeft u wellicht het artikel in de krant gelezen waarin staat dat CZ de vergoedingen voor o.a. chiropractie voor 2018 handhaaft. Voor het actuele overzicht van vergoedingen en de kosten van behandelingen verwijs ik u naar onze website waar u onder het kopje kosten en vergoedingen de informatie kunt vinden.

Bij deze willen wij u ook wijzen op het belang van een goede/grote patiënten vereniging. Deze heeft mede tot doel: aandacht vragen voor chiropractie bij de zorgverzekeraars en de politiek. Inmiddels liggen inschrijfformulieren om u aan te melden bij ons op de balie.

Krant/Onderzoek:
In de afgelopen maanden is Chiropractie meerdere malen in de (landelijke) pers geweest. Het meest recent was dit in verband met het artikel dat er in Nederland meer dan 2 miljoen geregistreerde rugpijn patiënten zijn. Daarnaast zijn er in de herfst artikelen verschenen over de toename van scoliose bij jongeren, mede omdat hierop niet meer gescreend wordt. Chiropractoren zijn hiervoor opgeleid en zouden heel mooi deze taak op zich kunnen nemen. Ook is er in de pers verschenen dat chiropractoren steeds meer met een wachtlijst werken, omdat er te weinig aanwas is van nieuwe collega's.Mede door de komst van Jelle, het goed plannen en zo efficiënt mogelijk behandelen, is er van een wachtlijst bij ons (gelukkig) nog geen sprake. (deze artikelen zijn allen terug te vinden via onze facebookpagina)

Preventie/Tips:
Regelmatig publiceren wij 10-tips over allerlei onderwerpen. Met veel plezier hebben we voor u enkele jaren geleden ook 10-tips kerst gemaakt. Dit omdat er juist tijdens deze periode veel mensen (rug)klachten krijgen/ontwikkelen. De eerder verschenen 10-tips kunt u terug vinden via onze website onder het kopje "tips". O.a. over: valpreventie, wintersport, en tuinieren.

Wij wensen u uiteraard prettige feestdagen en een gezond 2019 toe.

Namens alle collega’s van Chiropractie Lochem; Martijn van Poecke en Jelle Bonte