Home

Nieuwsbrief voorjaar 2019

Praktijknieuws:
Een jaar geleden las u in de voorjaarseditie van onze nieuwsbrief dat Jelle Bonte ons team kwam versterken na de aangekondigde verhuizing van Madelon Bredie naar Noord-Holland. Helaas moeten wij u melden, dat Jelle heeft besloten om aan het einde van zijn contract zijn carrière in het zuiden van België voort te zetten. Hierdoor zal zijn laatste werkdag op dinsdag 28 mei zijn. We zullen Jelle als persoon en enthousiaste collega enorm gaan missen. We wensen hem veel succes met zijn verdere carrière.

Inmiddels zijn we de afgelopen weken in contact getreden met verschillende collega's. In de komende weken volgen nog enkele gesprekken. We hopen u begin mei te laten weten of we een geschikte opvolger hebben kunnen vinden.

Enquêtes:
Al voor het 6e jaar sturen wij iedere nieuwe patiënt na 3-4 maanden een enquêteformulier. Vorig jaar heeft u ons overall beoordeeld met een 8.6!!! Wij zijn erg blij met dit resultaat.

De door u gedane suggesties nemen we ter harte. Uw persoonlijke verhalen worden enorm gewaardeerd.

Mocht u nog geen enquête hebben ontvangen en toch graag uw mening geven of uw verhaal willen delen, stuur dan een email naar: info@chiropractielochem.nl met als onderwerp; enquête.

Onderzoek:
Een Nederlands collega heeft recent een onderzoek gepubliceerd in het zeer gerenommeerde British Medical Journal (BMJ). Het onderzoek richtte zich op chronische lage rugpijn. Ze bekeek hiervoor 47 eerdere studies, waaraan collectief meer dan 9000 patienten deelnamen. Collega Rubenstein zegt hierin:

De belangrijkste conclusie: manipulatie en mobilisatie, zoals toegepast door chiropractoren, lijken het even goed te doen als de aanbevolen therapieën. Manipulatie en mobilisatie zijn dus naast oefentherapie een zinvolle behandeling voor mensen met chronische lage rugpijn. Dat klinkt misschien niet zo indrukwekkend maar manipulatie en mobilisatie worden gezien als ‘alternatieven’ (of tweederangs therapieën) naast o.a. oefentherapie in nationale richtlijnen voor de behandeling van lage rugpijn.

Met deze review hopen wij manipulatie, zoals het door chiropractoren wordt toegepast, beter te positioneren binnen de gezondheidszorg.

Wij danken collega Rubenstein voor zijn enorme inzet en prestatie. Ook proberen wij onderzoek in onze praktijk te ondersteunen. Momenteel werken wij mee aan een onderzoek naar lage rug pijn bij ouderen (55+).

Tips:
De lente is begonnen! Daarom in deze rubriek aandacht voor meer bewegen en preventie van klachten. Meer bewegen is van belang om ons bewegingsstelsel te blijven onderhouden en te activeren. Dit is de ideale tijd van het jaar om weer met een goede regelmaat te starten in activiteiten zoals wandelen, zwemmen en fietsen.

De lente is ook het seizoen dat de tuin weer volop aandacht nodig heeft. Enkele jaren geleden hebben we al onze 10-tips tuinieren geschreven. Deze kunt u vinden op de website onder "tips". Doe u voordeel met deze tips, want voorkomen is beter dan genezen.

Namens alle collega’s van Chiropractie Lochem; Martijn van Poecke en Jelle Bonte