Home

Nieuwsbrief voorjaar 2015

Praktijk:

Opendag! Op zaterdag 11 april aanstaande is de praktijk van 09.30-13.30 uur geopend voor mensen met vragen over chiropractie, of mensen die willen weten of chiropractie wellicht iets voor hen kan betekenen. Hierbij kunt u 1 op 1, gratis en vrijblijvend uw vragen/problemen voorleggen aan een van de chiropractoren. Er is ook de mogelijkheid om de stand/functie van de wervelkolom te laten controleren. 

Rooster wijziging: Door omstandigheden is besloten dat de praktijk vanaf medio april t/m de zomer op vrijdagmiddag gesloten zal zijn. Uiteraard is de praktijk wel telefonisch bereikbaar voor informatie en het maken/wijzigen van afspraken.

 

Krant/onderzoek: 

Op verzoek van de lokale krant "In de kijker" hebben wij een artikel geschreven over chiropractie en leerdisfunctie. Deze is begin januari verschenen. Mocht u deze gemist hebben gebruik onderstaande link om dit nogmaals te lezen. 

Recent (internationaal) onderzoek naar rugpijn behandelingen toonde aan, dat medicatie (diclofenac en paracetamol) niet de eerste plan van aanpak moeten zijn bij (sub)acute lage rugklachten. Vergelijkend onderzoek toonde, dat mensen die behandeld werden, duidelijk beter af waren. (referenties: von Heymann, spine 2013 38(7); Huisman, ntvg week 6 2015; Schneider, spine 2015 40(4))

 

Digitaal/social media: 

Steeds meer mensen maken gebruik van social media. Velen van u weten dat de praktijk ook regelmatig artikelen/foto's/anekdote's/humor/informatie deelt via de facebookpagina. Inmiddels hebben we al >200 likes en zijn we erg blij met jullie input. Zie bijvoorbeeld de gemiddelde resultaten van de tevredenheidsenquête over 2014 (13 maart).

Recent (18/3) hebben we een artikel geplaatst of het schadelijk is om regelmatig je gewrichten te knakken. Veel mensen (vooral ouders) vragen hiernaar omdat veel kinderen dit doen. Dit blijkt onschuldig te zijn, maar u kunt het behandelen van een nek/rug beter aan een professional overlaten.

 

Preventie/tips:

Het mooie weer staat weer voor de deur en na een lange winterperiode schreeuwt de tuin weer om aandacht! Ieder jaar zien we hierdoor meerdere mensen in de praktijk met acute lage rugklachten. Dit is veelal te verklaren door het grote verschil qua belasten in de rustige winterperiode en de plots actieve zware belasting in de tuin.

We hebben we 10-tips ontwikkeld, waarmee men kan proberen de klachten te voorkomen.

 

Wij wensen u een fijne en gezonde tijd toe.

Chiropractie lochem; Martijn van Poecke en Madelon Bredie