Home

Nieuwsbrief herfst 2018

Praktijknieuws:

Op 7 oktober is het al weer 12,5 jaar geleden dat de praktijk door toenmalig burgemeester Spekrijese is geopend. In deze jaren is de praktijk flink gegroeid en veranderd. Inmiddels werken er 2 chiropractoren samen 6,5 dagen terwijl Martijn alleen is begonnen met 1,5 werkdag per week.

Het pand is van binnen volledig verbouwd en getransformeerd van een motor showroom en werkplaats naar een praktijk waar nu ook een pedicure- en verloskundigepraktijk gevestigd is. 

Wie jarig is trakteert! Daarom is er vanaf maandag 8 oktober voor iedereen die de komende weken behandeld wordt een sportbidon (op=op). We hopen hiermee mensen te stimuleren om meer water te drinken, meer te bewegen en minder plasticflesjes te kopen/weg te gooien. 

 

Nicole:

Oktober feestmaand!

Naast het 12,5 jarig bestaan van de praktijk vieren we ook het 10-jarig jubileum van Nicole in de praktijk. Op 2 oktober 2008 is zij begonnen en wij zijn na al deze jaren nog erg blij met haar hulp en enthousiasme in de praktijk. 

Op maandag 1 oktober hebben we in de praktijk hier volop aandacht aan besteed (zie ook onze facebookpagina van 2 oktober) en later dit jaar gaan we dit nog verder vieren met het team. Op naar het volgende lustrum! 

 

Dag tegen rugpijn; kom in beweging!

De dag tegen rugpijn! zeg; dag tegen Rugpijn. Na de campagnes; sta op voor uw rug (2015), sta op en beweeg (2016), sta op en beweeg; uw rug in actie (2017) is dit de slogan van de NCA voor de campagne van 2018! Rond om deze dag (zaterdag 3 nov) zullen veel chiropractoren aandacht vragen voor rugklachten in het algemeen en de behandeling/preventie van deze in het bijzonder. Onze praktijk doet mee en organiseert daarom een screeningsweek, zoals u de afgelopen jaren van ons gewent bent. Tevens zullen we extra aandacht vestigen op dit onderwerp via onze facebookpagina. wij zouden het waarderen als u deze posts zou delen, zodat meer mensen zich bewust worden van de mogelijke hulp/oplossingen die voorhanden zijn.

 

Tips:

Voor de campagne van 2015 hebben we destijds 10-tips ontwikkeld (https://www.chiropractielochem.nl/tips/-10-tips-sta-op-voor-je-rug!.html) om mensen te motiveren om meer te bewegen en minder te zitten per dag. Deze tips zijn nog steeds relevant, aangezien Nederlanders per dag enorm veel zitten. In 2017 heeft de gezondheidsraad nieuwe beweegrichtlijnen voor kinderen en volwassen opgesteld, die het belang van bewegen/niet zitten onderstreept. De slogan hierbij is: bewegen is goed, meer bewegen is beter. gebruik de volgende link voor het document en bekijk de samenvatting. (https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2017/08/22/beweegrichtlijnen-2017)

 

Namens alle medewerkers wensen wij u een fijne en actieve herfst toe.

Martijn en Jelle