Home

chiropractor

Ik ben Heleen Hammink, geboren en opgegroeid in het Achterhoekse Gaanderen. Na het afronden van de middelbare school aan het Ulenhof College in Doetinchem heb ik mijn propedeuse Fysiotherapie behaald. Hierna vertrok ik naar Engeland om de opleiding tot Chiropractor te volgen. Een voltijdse 5-jarige universitaire opleiding.

Na mijn afstuderen in 2009 ben ik in een praktijk in Emmen gaan werken. Hier heb ik bijna 3 jaar gewerkt. Ik heb me hier kunnen ontwikkelen tot allround chiropractor met specialisatie in het behandelen van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Ook begon ik hier aan mijn specialisatie in het behandelen met de wat zachtere chiropractische behandeltechnieken, waar ik me later nog verder op toelegde. Met deze behandeltechnieken kunnen kinderen, maar ook ouderen vaak goed geholpen worden.

In 2013 besloot ik mijn eigen praktijk te starten in het Drentse Hoogeveen. Hier heb ik ruim 6 jaar met veel plezier gewerkt. Na een sabbatical van 9 maanden zette ik mijn zeilen richting Lochem, waar ik sinds februari 2020 werkzaam ben. Ik wilde terug naar mijn roots in de mooie Achterhoek.

Ik ben opgegroeid op een boerderij en de dieren hebben altijd mijn interesse gehad. Zo besloot ik na mijn studie een extra opleiding te volgen tot dierchiropractor. Deze heb ik in 2011 afgerond. Sindsdien heb ik al vele paarden en honden in mijn handen gehad.

Als geregistreerd chiropractor bij de Stichting Nationaal Register van Chiropractoren en als lid van de Christelijke Chiropractoren Associatie ben ik verplicht mijn bij- en nascholing goed op niveau te houden. Via de beroepsvereniging en het register is het klacht- en geschilrecht geregeld, zoals verplicht is in de Nederlandse wet.